Wat is er gebeurd met Kindernet ?

Het eerste logo van Kindernet, toen
Het logo van Kindernet in 1996
Het logo van Kindernet in 1998
Het nieuwste logo van Kindernet

In 1988 vond men dat er te weinig TV was voor kinderen en besloot men om een geweldloze kinderzender te starten. De eerste uitzendingen startten vanaf maart hetzelfde jaar. Het werd de eerste en onvergrendelde commerciele zender in Nederland.

Het uitzenden gebeurde enerzijds via de Intelsat VI-F! satelliet, gelegen 27,5 graden Oost,de frequentie was 11,175Ghz en anderzijds via de kabel. Afhankelijk van de regio deelde Kindernet zijn plaats op de kabel met andere zenders en dat leidde soms tot noodgedwongen veranderingen. De belangrijkste zijn die in:

  • 1995 wanneer Kindernet ongeveer een jaar lang de zender deelde met VTV, oftewel VestaTV (dus niet VrouwenTV), opgestart door Jan-Willem Bult die toen nog directeur was van Kindernet. Het logo tijdens de programma's was dan niet Kindernet meer maar VTV/Kindernet.
  • eind jaren 90 toen Kindernet verhuisde naar Net5 en zich veranderde in KinderNet5 met een nieuw imago en logo. De aanleiding hiervan was de splitsing van de Vlaamse TV2 in Ketnet en Canvas in december 1997. In 1998 begon ook de Discovery Channel overdag met uitzendingen en kregen beide zenders een eigen kanaal. Kindernet 5 had toen al de concurrentie van Fox Kids, Zappelin en Cartoon Network. Kindernet en achteraf Kindernet 5 zendde vanaf 1998 ook uit in sommige Vlaamse regio's.
  • oktober 2001 de muziekzender MTV Kindernet overgekocht, het kon toen nog niet de naam veranderen in Nickelodeon want het had nog een contract met Net5 die de naamwijziging niet wou.
  • september 2002 wanneer Kindernet samen ging werken met Veronica, daarvoor gebruikte ze de slogan "Every Day, A Lovely Day". Het nieuwe logo van Kindernet leek al veel op die van Nickeleoden van nu.
  • 2003 heet het niet meer Kindernet maar wel Nickelodeon, enkel het peuterblok heette nog Kindernet dat achteraf veranderde in Nick Jr.
Kinno en Wendy op Kindernet Kindernet had voor de periode van Kindernet 5 een mascotte Kinno, een hond dat samen met Wendy Brouwer de programma's presenteerde. Vanaf mei 1996 bracht het een maandblad uit om de band met de kijkers te versterken. Met een motto 'Leef je uit in..., maar nooit op een ander!' voerde Kindernet samen met de stichting 'tegen zinloos geweld' in september 1999 een campagne tegen het geweld

Fotos:

Beweeg met je muis over een foto om die uit te vergroten


Previous   1 2     Next

Nick
Friday 24th of November 2006

Helaas is dat het geval bij heel veel andere zenders...

Dre
Friday 06th of October 2006

Tja... en helaas helaas is kindernet een stuk minder van kwaliteit geworden dan dat het vroeger was....


Voeg een reactie toe

Naam:

Je reactie:

Bold text Italic text Underlined text Large text Small text

Spam beveiliging:

Visual CAPTCHA